Chauffeur in levensgevaar nadat hij betonnen plaat van zijn vrachtwagen op zich krijgt

Redactie KW

Op een bouwwerf langs de drukke Vindictivelaan is een bouwvakker woensdag levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij een betonnen plaat op zich kreeg. De plaat knalde eerst tegen een passerende bus van De Lijn en slingerde terug tegen de arbeider.


Langs de Vindictivelaan wordt momenteel volop gewerkt aan de realisatie van residentie Phenom, een flatgebouw op de hoek van de Christinastraat. De 45-jarige M.S. leverde er gisterenmorgen omstreeks 10.30 uur met zijn oplegger een reeks betonnen constructieplaten af, toen het plotseling helemaal mis liep voor de werknemer van het Oostendse transportbedrijf Transvit Plus.

Toen een kraan één van de betonnen platen, die elk ruim 1,3 ton wegen, optilde, begon die ineens heen en weer te slingeren. M.S, die op de oplegger stond, ondernam nog een poging om het gevaarte onder controle te krijgen, maar dat lukte niet. Net dan passeerde een bus van vervoersmaatschappij de Lijn. De constructieplaat knalde tegen de bus aan, verbrijzelde de voorruit van het rijtuig en veroorzaakte eveneens heel wat schade aan de zijkant. Door de hevige klap vloog de loodzware plaat echter terug richting M.S. die de plaat op zich kreeg.

Glasscherven in gezicht

De bouwvakker raakte zwaargewond en werd onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht. Hij verkeert in levensgevaar. Ook op de bus raakte een passagier gewond. De 47-jarige P.J. uit Eernegem kreeg glasscherven in het gezicht.

Chauffeur in levensgevaar nadat hij betonnen plaat van zijn vrachtwagen op zich krijgt


“Het ging om bus 51 die van het station richting Torhout reed”, zegt Inge Debruyne van De Lijn. “Het gebeurde allemaal heel snel. De chauffeur heeft nog geprobeerd om de plaat te ontwijken en kon zo erger voorkomen. We hebben de passagiers zo vlug mogelijk geholpen en meteen een vervangbus ingelegd. Wij zijn opgelucht dat er op de bus geen gewonden vielen, maar vinden het heel erg voor de arbeider. De chauffeur was erg aangeslagen door het incident.”

De Vindictivelaan was tot na de middag afgesloten voor alle verkeer. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, zond een deskundige ter plaatse. Die stelde vast dat de vrachtwagen deels op het voetpad stond geparkeerd, waardoor die overhelde. Daardoor begon de zware last te slingeren en viel het op de ongelukkige bouwvakker.

(Dany Van Loo)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier