Chauffeur gewond na botsing tegen paal in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Maandagavond even vóór 18 uur is een autobestuurder gewond geraakt nadat hij met zijn wagen tegen een elektriciteitspaal was geslipt langs de landelijke Bakvoordestraat in Torhout. Hij leek er aanvankelijk erg aan toe te zijn, maar zijn verwondingen blijken mee te vallen.


© Johan Sabbe

Het ongeval gebeurde in het deel van het kronkelige weggetje dat zich het dichtst bij de kern van de wijk Sint-Henricus bevindt : enkele honderden meters van de drukke Rijksweg verwijderd.

Man in wrak geklemd

De 21-jarige M.F. uit Torhout, die in zijn eentje in zijn Seat-personenwagen zat, kwam uit de richting Sint-Henricus gereden. De buitentemperatuur bedroeg om en bij de 5 graden, dus lag het winterweer niet aan de basis van het slippen. Vermoedelijk is modder op het wegdek de oorzaak of heeft de onfortuinlijke chauffeur een uitwijkmanoeuvre moeten uitvoeren. De politie kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

De paal boorde zich langs de kant van de bestuurder in het koetswerk en de brandweer diende de man uit zijn netelige positie te bevrijden. Hij zat in het wrak geklemd. De MUG van het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis diende hem ter plaatse de eerste zorgen toe. Zijn toestand bleek gelukkig minder erg te zijn dan aanvankelijk gedacht : hij liep een hoofdwonde en een botbarst op.

Paal helt over de weg

Chauffeur gewond na botsing tegen paal in Torhout


© Johan Sabbe

De elektriciteitspaal helde gevaarlijk over de weg en een ploeg van Infrax werd opgetrommeld om de elektrische kabels veilig te verwijderen en de paal te stabiliseren. Het deel van de Bakvoordestraat tussen de Slingerstraat en de Rijksweg werd voor alle verkeer afgesloten.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier