Chauffeur dodelijke crash in Raversijde reed 140 met voorlopig rijbewijs

Redactie KW

Er zou ook een kleine hoeveelheid drugs in de wagen gevonden zijn.

In de nacht van zaterdag op zondag kwamen drie jonge mensen om bij het ongeval in Raversijde. De 23-jarige chauffeur Demsey uit Nieuwpoort en zijn twee vrienden Emile en Jeroen. De slachtoffers reden in de richting van Oostende net voorbij het domein Prins Karel toen hun wagen van de baan raakte. Het voertuig belandde op de tramsporen en knalde tegen een paal van de tramleiding. De impact was enorm. De motor van de auto lag zo’n vijftig meter verder.

Onderzoek wijst nu uit dat de chauffeur ongeveer 140 km per uur reed, op een plaats waar je normaal 70 mag. De snelheid is samen met een vermoedelijke rukwind de oorzaak van het vreselijke ongeval. Dempsey reed bovendien ook rond met een voorlopig rijbewijs, wat betekent dat hij op dat tijdstip niet meer mocht rijden en dat hij geen passagiers mocht vervoeren. Er werd in de wagen ook een kleine hoeveelheid drugs gevonden.

Het zijn factoren die een verklaring geven voor de vreselijke klap, maar voor de nabestaanden veranderen ze weinig tot niks, hun dierbaren komen er niet mee terug.

(FV-Foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier