Chauffeur, die dodelijk ongeval met motard veroorzaakte in Lichtervelde, vraagt opschorting van straf

Redactie KW

Een 45-jarige bestuurder uit Roeselare heeft woensdag in de Brugse politierechtbank opschorting van zijn straf gevraagd voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval in Lichtervelde.

Het dodelijk ongeval gebeurde op 25 juni vorig jaar, op het kruispunt van de Koolskampstraat met de Ringlaan in Lichtervelde. De 60-jarige Dirk Vanloocke uit Zwevezele was met zijn motor op weg naar zijn ouders, die langs de Staatsbaan in Kortemark wonen. Een autobestuurder, die vanuit de Koolskampstraat kwam, verleende de motorrijder geen voorrang. Het kwam tot een zware aanrijding. De motorrijder verloor de controle over het stuur en bleef een vijftigtal meter verder roerloos liggen. De opgeroepen hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar slaagden daar niet meer in.

Veel spijt

“Het niet verlenen van voorrang is een menselijke fout. Maar in dit geval een fout met zeer zware gevolgen“, sprak de politierechter. D. kwam zich persoonlijk verantwoorden in de rechtbank en verklaarde veel spijt te hebben. “Ik had hem echt niet zien komen”, aldus D. Zowel de procureur als de politierechter toonden begrip voor de situatie van de beklaagde. Toch was het volgens de procureur zijn eigen verantwoordelijkheid om de motorrijder te zien. “Onzichtbaar is niet hetzelfde als een onvoorzienbare hindernis”, klonk het.

De politierechter nam de zaak in beraad en doet volgende week uitspraak.

(MM – Foto a-Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier