Buurtbewoonster: “Het is hier een donker gat”

Veerle Mortelé (48): "Het kruispunt is amper verlicht, het is een heel donker gat". © PVH
Philippe Verhaest

“Vorige zomer is mijn hond hier overreden. Die chauffeur is meteen gestopt. Ik vind het straf dat er gestopt wordt voor een hond, maar niet voor een meisje van 15.” Buurtbewoonster Veerle is onder de indruk van het dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Gits.

Het was omstreeks 18u30 toen Veerle Mortelé (48) en haar zoon Samuel (15) donderdagavond in de auto stapten en een doffe knal hoorden. Veerle woont langs de Brugsesteenweg in Gits, enkele huizen van het bewuste kruispunt met de Koolskampstraat. “Ik snelde naar het kruispunt en trof er het gewonde meisje aan,” getuigt de buurtbewoonster vrijdag, daags na het ongeval waarbij de 15-jarige Saar Gevaert het leven liet.

“We hebben meteen de MUG gebeld. Ik ben enorm geschrokken. Ik heb een zware nacht achter de rug. Die beelden spoken door mijn hoofd. Ik dacht meteen aan mijn eigen zoon. Hij is ook vijftien jaar en fietst ook veel langs deze weg.”

Veerle:
Veerle: “Het aantal automobilisten dat zich aan de snelheidsbeperking van 70 km per uur houdt, is op één hand te tellen.”© PHV

70 km/u

Het is hier een donker gat aan dat kruispunt,” licht Veerle toe. “Het kruispunt is amper verlicht. Komt daarbij dat er hier veel te snel gereden wordt. Het aantal automobilisten dat zich aan de snelheidsbeperking van 70 km per uur houdt, is op één hand te tellen.”

Voor het vluchtmisdrijf van de 31-jarige Aartrijkenaar zelf toont Veerle eerder begrip. “Dat is een paniekreactie. Maar ik denk dat ik een uur later of zo toch zou terugkeren. Je ‘s anderendaags aangeven onder druk van de media vind ik heel flauw. Vorige zomer is mijn hond langs deze weg overreden. Die chauffeur is meteen gestopt. Ik vind het erg dat er gestopt wordt voor een hond en niet voor een meisje van 15.”

Vanavond leggen de buren bloemen op de plaats van het ongeval.

Saar Gevaert overleefde de klap niet.
Saar Gevaert overleefde de klap niet.© gf

(PHV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier