Burgemeester Lichtervelde: “Wij hebben wél een communicatieplan voor noodsituaties”

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn van Lichtervelde stelt dat haar gemeente wél een D5-communicatieplan voor noodsituaties opstelde. Gouverneur Carl Decaluwé hekelde eerder deze week het feit dat zeven West-Vlaamse gemeenten nog niet over dergelijk plan zouden beschikken.

Gouverneur Carl Decaluwé, die van veiligheid een van zijn topprioriteiten heeft gemaakt, vond het onbegrijpelijk dat zeven West-Vlaamse gemeenten nog geen D5-communicatieplan opstelden. In dat plan wordt beschreven hoe de communicatie in noodsituaties moet worden aangepakt.

Bij het gemeentebestuur van Lichtervelde, een van de gemeenten in kwestie, klinkt het dat er wel degelijk zo’n plan is. “We keurden dat plan goed in de gemeenteraadszitting van 22 september 2014”, reageert burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn (CD&V). “We zijn dan ook volop aan het communiceren met de diensten van de gouverneur om te melden dat we wel degelijk over dergelijk plan beschikken. Mogelijk ligt dit misverstand aan het feit dat we ons dossier opstuurden naar de Burg in Brugge, waar de gouverneur zetelt. Maar blijkbaar moesten we het opsturen naar het Kamgebouw.”

Het was dus een foutje in de communicatie dat aan de basis lag van dit misverstand over het communicatieplan.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier