Bulldozer rijdt over gemeentearbeider op strand, slachtoffer zwaargewond

Het slachtoffer, de 52-jarige Thierry Strubbe, verkeert niet langer in levensgevaar. Hij liep wel verschillende breuken op en er wacht de man een lange revalidatie. © MM
Redactie KW

Op het strand van Knokke-Heist is maandag een 52-jarige gemeentearbeider zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval. Het slachtoffer verkeert ondertussen wel buiten levensgevaar.

Slachtoffer Thierry Strubbe (52) was er samen met enkele collega’s bezig afvalcontainers op te halen op het strand, toen het rond 8 uur fout liep. Het slachtoffer viel van de bulldozer en werd overreden door zijn collega. Hoe het ongeval kon gebeuren en of er fouten zijn gemaakt tegen de veiligheidsvoorschriften, is nog onduidelijk. Het parket en de arbeidsinspectie kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

De bestuurder van de machine kon nog zelf de hulpdiensten verwittigen, maar werd erna in shock afgevoerd. Het slachtoffer die onder de machine belandde liep diverse zware verwondingen op. Het gaat om een heupbreuk, bekkenbreuk, klaplong en inwendige verwondingen. Hij werd met de MUG-heli afgevoerd naar het ziekenhuis in Brugge. Volgens zijn moeder is zijn toestand stabiel en onderging hij al enkele operaties. “Hij heeft geluk gehad dat hij niet geraakt werd aan zijn hoofd”, zucht de vrouw.

Er wacht de man minstens zes maanden revalidatie.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier