Bruggeling krijgt vijf jaar met uitstel voor stalking en brandstichting

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 41-jarige Bruggeling veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar voor stalking en brandstichting. Vincent S. kon een relatiebreuk niet verkroppen en bleef zijn ex-partner belagen.

De beklaagde en V.D. (33) gingen in juni 2012 na een relatie van 14 maanden uit elkaar. S. begon de vrouw lastig te vallen via sms, telefoon en Facebook. In totaal ging het in de eerste maand al om ruim 1.000 berichtjes en meer dan 400 telefoontjes.

Café Sportwereld in Zandvoorde

Op 21 juni 2013 liep de situatie helemaal uit de hand. Vincent S. goot die nacht benzine onder de deur van café Sportwereld in Zandvoorde, waar zijn ex-vriendin woonde en werkte. Daarna gooide hij door de brievenbus een sigaret naar binnen. Bij de brand vielen geen gewonden. Tijdens het proces ontkende de beklaagde de brandstichting met klem. Nochtans was zijn DNA op de sigaret aangetroffen en zat er benzine op zijn schoenen.

De rechter veroordeelde Vincent S. uiteindelijk tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar. Hij kreeg onder andere een contactverbod opgelegd. Enkel voor het vernielen van de auto van V.D. werd hij vrijgesproken. Zijn ex-vriendin kreeg een schadevergoeding van 3.400 euro toegewezen. Aan de verzekering moet S. 6.700 euro betalen voor de schade door de brand.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier