Brokkenmaker uit Torhout voor de rechter

Redactie KW

De 20-jarige jongeman uit Torhout die in oktober de wachtkamer van tandarts Luc Walcarius binnen reed, moest vanmorgen voor de politierechtbank verschijnen. “Hij heeft zich geëxcuseerd en heeft veel spijt van wat er gebeurd is”, aldus z’n advocaat.

De prille twintiger reed in oktober vorig jaar ‘s nachts naar huis na een avondje stappen in Torhout. Hij woont amper een kilometer verder, maar stapte toch in zijn wagen. In de Kortemarkstraat ging het echter fout. Hij verloor er in een bocht de controle over het stuur en knalde tegen een verlichtingspaal en de woning van tandarts Luc Walcarius. Zijn wagen kwam uiteindelijk in de wachtzaal tot stilstand.

J.D. moest zich vanmorgen voor het ongeval in de Brugse politierechtbank verantwoorden. Het feit dat bij een ademtest bleek dat hij meer dan twee promille alcohol in zijn bloed had, pleitte daar ook niet bepaald in zijn voordeel. “Een ernstig ongeval met zware gevolgen”, zei zijn advocaat Johan Windels. “De schade aan de gevel was aanzienlijk en zijn eigen wagen was klaar voor de schroothoop. Hij moest bovendien naar het ziekenhuis met een zware hersenschudding.”

Spijt

Meester Windels drukte de spijt van zijn cliënt in zijn naam uit. “Hij drinkt normaal nooit als hij moet rijden”, zegt hij. “Maar op die dag ging hij in de fout. Hij reed te snel en het wegdek was nat. Het was een geval van aquaplanning. Hij heeft veel spijt en is zich bij de eigenaars nadien ook gaan excuseren.”

De politierechter veroordeelde L.D. tot een boete van 1.500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van drie maanden, waarvan ook één maand voorwaardelijk. Als hij zijn rijbewijs daarna nog terug wil krijgen zal hij moeten slagen voor medische, psychologische, theoretische en praktische examens.

De tandarts kon – zij het met wat improviseren – toch gewoon patiënten ontvangen de dag nadien. Hij stelde zich geen burgerlijke partij omdat de verzekeringsmaatschappij de schade vergoedde. Die kunnen die gemaakte kosten nu mogelijk wel nog terugvorderen bij L.D. omdat hij had gedronken.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier