Britse trucker overleden na zwaar ongeval op E40 in Loppem

Redactie KW

Op de E40 richting kust is maandagavond rond 21 uur een bijzonder zwaar ongeval gebeurd ter hoogte van Loppem. De chauffeur is intussen overleden, zo laat het parket woensdag weten.

Een Britse truck, geladen met plasticzakken, week net voorbij de oprit in Loppem plotseling af van zijn rijvak en reed er met volle snelheid in op de betonnen afsluitingsmuur. De klap was enorm. De Britse chauffeur zat geklemd in zijn cabine en werd door de brandweer van Oostkamp en Brugge bevrijd. De man werd ter plaatse gereanimeerd en met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij uiteindelijk bezweken aan zijn verwondingen, zo laat het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge woensdagmiddag weten.

Door de vrachtwagen die op zijn zijkant lag, en door de vele brokstukken, waren twee rijstroken volledig versperd. Daardoor verliep het verkeer richting kust erg moeizaam. Er waren bij het ongeval geen andere voertuigen betrokken. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de juiste omstandigheden van het ongeval te bepalen.

(JVM – Foto JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier