Brandweerploeg Tielt crasht op weg naar interventie : vijf gewonden

11/04/14 om 10:44 - Bijgewerkt om 10:44

Bron: Kw

In de Schuiferskapelsesteenweg is een brandweerwagen op weg naar een interventie van de weg gegaan. Er zijn vijf gewonden.

Brandweerploeg Tielt crasht op weg naar interventie : vijf gewonden

Omstreeks halftien werd de brandweer van Tielt opgeroepen voor een interventie in de Veldstraat in de deelgemeente Schuiferskapelle. Bij het aanrijden via de Schuiferskapelsesteenweg liep het verkeerd. Door een vooralsnog onbekende oorzaak verloor de chauffeur de controle over het stuur van de brandweerwagen.

Het brandweervoertuig begon te slippen, ramde een muurtje en raakte van de weg af. De klap was enorm. Twee brandweermannen werden door de voorruit geslingerd. Verschillende interventieploegen, uit Tielt, Roeselare en Aalter, kwamen ter plekke. In totaal vielen vijf gewonden. Twee van hen zijn er erg aan toe.

"De gewonden werden allemaal naar het Sint-Andriesziekenhuis van Tielt overgebracht", bevestigt de Tieltse burgemeester Els De Rammelaere aan kw.be. "Twee van hen raakten zwaargewond." Er waren geen andere auto's bij het ongeval betrokken. (LVA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!