Brandweer roept op tot voorzichtigheid nadat haag en carport uitbranden

© MM
Redactie KW

Zondagmiddag brak in de Jan Frans Willemsstraat in een wijk in Oostkamp een brand uit aan een haag tussen twee woningen. De brandweer waarschuwt nogmaals voor de gevaren en branden die snel ontstaan door de grote droogte in de natuur.

In nauwelijks twee minuten tijd stond de coniferenhaag in lichterlaaie en sloeg het vuur over op een geparkeerde auto en de carport van een woning. De eigenaar ging het vuur zelf te lijf maar omdat die razendsnel uitbreiding nam kwam de brandweer ter plaatse. Die kon verhinderen dat het vuur oversloeg op de woning. Zo’n vijftien meter haag, een groot deel van de carport en de auto brandden wel uit.

De brandweer ging op zoek naar de oorzaak maar kon niet meteen een reden vinden. Noch de bewoners van het huis noch de buren hadden recent in de voortuin gewerkt en er loopt ook geen elektriciteit naast de haag of de carport. Het is duidelijk dat de brand vooraan de haag ontstond bij straat. De brandweer heeft grote vermoedens dat de haag ofwel door de extreme droogte zelf ontbrandde of dat een achteloos weg geworpen sigaret van een buurtbewoner de haag in een mum van tijd deed opbranden.

De brandweer waarschuwt dan ook en roept op tot voorzichtigheid. De voorbije twee weken moesten verschillende korpsen in de buurt al meermaals uitrukken voor grasbranden of brandende vegetatie langs de weg, en bijna altijd was zelfontbranding al dan niet in combinatie met een sigaret de oorzaak. (MM)

De haag en de carport gingen volledig in vlammen op. De brandweer kon de woning wel vrijwaren.
De haag en de carport gingen volledig in vlammen op. De brandweer kon de woning wel vrijwaren.© MM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier