Brandweer redt hond uit brandend gebouw in Sint-Kruis

Redactie KW

Bij een uitslaande brand in de buurt van Brugge is woensdagmiddag een bewoner afgevoerd met zware brandwonden. Eén van zijn twee honden liet het leven, een andere werd door de brandweer gered.

Het vuur ontstond omstreeks 14.30 uur in de Altebijstraat in Sint-Kruis bij Brugge. Volgens de brandweer was het een hevige, uitslaande brand die weliswaar snel onder controle was. Vermoedelijk vatte een zetel vuur door contact met een verwarmingstoestel. Op het moment dat het vuur ontstond was de bewoner samen met zijn twee honden in de woning aanwezig. In eerste instantie rende de man naar buiten, maar seconden later bedacht hij zich toch. Hij probeerde – zonder succes – het brandende gebouw binnen te lopen om zijn honden te redden uit de vlammenzee. Veel verder dan enkele meters in de inkomhal kwam hij niet.

“Het is bijna zo goed als onmogelijk om een brandend gebouw als dit binnen te lopen. De hitte is daarvoor veel te groot”, zegt brandweerkapitein Hans Vanhove. De buren vingen het slachtoffer op en zetten hem meteen onder de douche in afwachting van de hulpdiensten. De man liep volgens de eerste berichten zeer zware brandwonden op. Het huis werd onbewoonbaar verklaard.

Brandweer redt hond uit brandend gebouw in Sint-Kruis

Hond gered

De brandweer slaagde er wel in één van de honden te redden. De Duitse herder werd net op tijd uit de uitgebrande woning gered. De tweede hond overleefde de vlammenzee niet. De hulpdiensten vonden het dier achteraan het huis. Het is de tweede keer in korte tijd dat een bewoner terug een brandend huis binnenloopt. In Langemark-Poelkapelle werd het de bejaarde bewoonster fataal.

(MM – Foto’s MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier