Brand zorgt voor ravage in De Engelenhoeve

© Evelien Vantomme
Redactie KW

Een hevige, uitslaande brand heeft donderdag een pak schade aangericht in De Engelenhoeve, een pretpark voor mensen met een beperking, in Sint-Denijs bij Zwevegem.

Greet Delanghe (54) en Denis Detavernier (61) toverden hun hoeve in Sint-Denijs een vijftiental jaar terug om tot De Engelenhoeve. Het koppel heeft zelf een zoon met een beperking en werkten er een gratis mini-pretpark voor mensen met een beperking uit.

Donderdagmiddag ging het echter mis: in een schuur aan de hoeve ontstond een hevige brand. De vlammen sloegen al snel door het dak en vernietigden heel wat zelfgemaakt speelgoed. Acht vogels, een konijntje en een hamster overleefden het vuur niet.

Heropbouwen

De brandweer van Zwevegem en Kortrijk konden samen met hun Deerlijkse en Avelgemse collega’s de rest van de loods vrijwaren. De komende weken en maanden zal het mini-pretpark tot grote spijt van de uitbaters gesloten blijven. Al blijven Greet en Denis niet bij de pakken zitten. Ze nemen zich voor alles opnieuw volledig op te bouwen. “Het is te belangrijk voor de kinderen”, klinkt het. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier