Brand vernielt studio in Hofstraat in Torhout

10/11/16 om 22:31 - Bijgewerkt om 22:37

Donderdagavond, op de vooravond van het Feest van de Wapenstilstand, is er brand uitgebroken in een studio in de Hofstraat in hartje Torhout. De schade is aanzienlijk, maar er raakte niemand gewond.

Brand vernielt studio in Hofstraat in Torhout

De studio op de gelijkvloerse verdieping liep zware averij op. © Foto JS

De studio werd sinds enkele maanden gehuurd door een 22-jarig meisje, dat uit het Afrikaanse land Togo afkomstig is, maar al zeven jaar in Torhout woont. Vorig jaar bereikte de mooie en sympathieke jongedame nog de finale van de verkiezing Miss Supermodel Belgium.

Ooit reisbureau Demol op die plaats

Het meisje, dat er in haar eentje woont, was op het moment van de ramp niet thuis. Bijna zeker treft ze geen schuld aan de brand, want wellicht is het vuur ontstaan door een defect aan de elektriciteitsleidingen in het plafond. Al zal verder onderzoek dat uiteraard nog moeten uitwijzen.

In een ver verleden startte Greet Demol, die nog altijd eigenaar is, in het bewuste pand haar bekende reisbureau, dat nadien naar het ruimere gebouw ernaast verhuisde en uiteindelijk - na de overname door Filip Van Halst - in de Zuidstraat een nieuw onderkomen vond. De uitgebrande studio bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping. De Torhoutse brandweer trad erg efficiënt op en kon er voor zorgen dat de studio's op de verdiepingen rookvrij bleven en dus bewoonbaar.

Opvang dankzij toegewijd echtpaar

Het meisje uit Togo kan uiteraard niet meer in de Hofstraat blijven wonen, maar krijgt voorlopig onderdak bij een echtpaar in de Maria Van Bourgondiëlaan, dat zich al jarenlang met grote toewijding over haar ontfermt.

De Hofstraat werd geruime tijd voor alle verkeer afgesloten. Om de nieuwsgierigen op afstand te houden, bakende de politie een zone af waar alleen de brandweer mocht komen.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!