Brand op sokkel Collegetoren in Kortrijk

Redactie KW

Op de sokkel van de Collegetoren brak op dinsdag 2 mei in de late namiddag brand uit. Een zwarte rookpluim was een tijdlang in vrijwel heel Kortrijk te zien, maar de brandweer had de brand snel onder controle.

“Door afbraakwerken aan de Collegetoren, waarbij er vuur naar beneden viel, is er brand ontstaan op de sokkel. Daar lagen beschermingsmaterialen”, vertelt directeur Bart Dujardin.

Zwarte rook

Buurtbewoners en mensen die ter plaatse aan het werk waren merkten de brand op. De opvoeder van de school belde de brandweer, die het vuur snel onder controle had. De brand veroorzaakte wel veel zwarte rook, die over een groot deel van Kortrijk te zien was.

De brand brengt de werking van de school niet in het gevaar, want de toren van het Sint-Amandscollege wordt momenteel afgebroken en de sokkel wordt voorlopig tot in september niet gebruikt. Voor de leerlingen en omstaanders was er geen gevaar, want door de afbraakwerken was er een veiligheidsperimeter ingesteld.

“We vermoeden dat er geen structurele veiligheidswerken zullen moeten gebeuren”, aldus nog Bart Dujardin. Er vielen geen gewonden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier