Brand in vervallen restaurant Pannenhoeve in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Zondag omstreeks 15.30 uur is er brand uitgebroken in het vervallen restaurant Pannenhoeve langs de Ieperse Heerweg in Torhout. In de naastliggende manege New Flandria Ranch was er net een druk bijgewoonde jumping bezig.

Het vuur ontstond bijna zeker door een kortsluiting aan een elektriciteitskabel in het pand dat al jarenlang bouwvallig is. De Torhoutse brandweer snelde ter plaats en kon de brand gemakkelijk blussen.

In 1976 in landbouwgebied

De Torhoutse Flandria Ranch – destijds niet alleen bestaande uit een manege en cafetaria, maar ook uit restaurant Pannenhoeve – werd in 1976 zonder bouwvergunning in landbouwgebied opgetrokken door wijlen Pol Claeys van de toenmalige bekende fabriek Flandria in Zedelgem.

Na een welles-nietesspelletje van enkele tientallen jaren besliste het Hof van Cassatie uiteindelijk dat het complex door de overheid mocht afgebroken worden, maar zover is het niet gekomen. De nieuwe eigenaar van de manege dient niet tot afbraak over te gaan. Voor de duidelijkheid : ex-restaurant Pannenhoeve behoort niet tot zijn eigendom.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier