Brand in oude gebouwen Sint-Jozefziekenhuis in Oostende wellicht aangestoken

© JRO
Redactie KW

In Oostende is zondagavond rond 23 uur brand uitgebroken in het oude Sint-Jozefziekenhuis. Er was enorme rookontwikkeling en er waren vlammen te zien op de bovenverdieping van het ziekenhuis.

Het vuur ontstond zondag rond 22 uur in het leegstaand gebouw langs de Nieuwpoortsesteenweg. Verschillende brandweerkorpsen uit de buurt kwamen ter plaatse om de uitslaande brand te bedwingen. Er moest ook een hele tijd nageblust worden. Het gebouw liep grote schade op. Het parket heeft een deskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van de brand te onderzoeken. Daarbij werden elementen gevonden die het parket laten uitgaan van opzettelijke brandstichting.

De gebouwen waar vroeger het Sint-Jozefsziekenhuis was, staan al jaren leeg. In 2012 verhuisden alle diensten naar het nieuwe ziekenhuis AZ Damiaan. Even was er sprake dat een school zijn intrek zou nemen, maar die plannen werden van tafel geveegd. In februari 2013 werd een stuk van het oude ziekenhuis gebruikt als tijdelijk onderkomen voor woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in afwachting van de oplevering van hun nieuwbouwproject in de Zwaluwenstraat. In 2015 kwam dan het nieuws dat CM er een nieuw gebouw zou neerpoten dat zou dienen als hoofdkantoor. De site is zo’n 18.000 m² groot.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier