Brand in opslagplaats Top Interieur langs de Rijksweg

De rook was ver te zien © GF
Redactie KW

Woensdagavond brak brand uit in de voormalige meubelfabriek langs de Rijksweg.

Woensdagavond brak brand uit in een opslagplaats voor oude meubels langs de rijksweg in Izegem. De zwarte rook was van ver te zien. Eerder woensdagmiddag waren er asfalteringswerken aan het dak. “Het asfalt is beginnen branden”, zegt commissaris Rudy Cracco van politiezone RIHO. De rijksweg werd even onderbroken voor het verkeer.

Het vuur ontstond iets na 20.00 uur. Voorbijgangers merkten de zwarte rook op en verwittigden de hulpdiensten. De brand ontstond in een voormalige meubelfabriek, die tegenwoordig gebruikt wordt als opslagplaats voor meubelzaak Top Interieur. Er stonden enkele oude meubelen, waardoor er veel rook was.

Brand in opslagplaats Top Interieur langs de Rijksweg

Brandweer Izegem kwam ter plaatse. De brandweer van Lichtervelde en van Roeselare kwamen versterking bieden. De weg werd tijdelijk onderbroken. Het vuur was snel onder controle. Een aanliggend pand, waar stockage wordt gedaan van meubels voor verkoop, kon gevrijwaard worden.

“Er is geen kwaad opzet in het spel. De schade aan de binnenkant van het gebouw moet nog bemeten worden”, aldus de eigenaars van de meubelzaak.

Donderdagochtend moest de Izegemse brandweer nogmaals uitrukken om nasmeulende stofzakken te besproeien. Die werden met een soort schuim bedekt om erger te voorkomen.

(JB/FV/PVH/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier