Brand in Oostends appartementsgebouw is aangestoken

11/06/17 om 10:46 - Bijgewerkt om 19:03

In een appartementsgebouw langs de Leopold III-Laan in Oostende is even na 6 uur zondagochtend brand uitgebroken in de kelderverdieping.

Brand in Oostends appartementsgebouw is aangestoken

De brandweer snelde ter plaatse. © Foto MM

De bewoners merkten de sterke rookontwikkeling op en verwittigden de hulpdiensten. De brandweer kwam ter plaatse en besloot uit veiligheid 50 bewoners van het gebouw te evacueren. Er raakte niemand gewond.

Door de brand was een rookontwikkeling ontstaan die zich doorheen de gangen van het gebouw verspreidde. Daarom moesten de bewoners - een 50-tal - tijdelijk hun woonst verlaten. Zij kregen even verderop opvang in Duin en Zee. Tijdens de bluswerken bleek al snel dat het vuur was ontstaan in het vuilnislokaal. De brandweer bleef ruim 2 uur ter plaatse om het complex volledig te ventileren. Er raakte niemand gewond. De politie sloot in afwachting van de bluswerken de Leopold III-Laan af voor het autoverkeer. Omdat de oorzaak van de brand niet meteen duidelijk was, werd een branddeskundige van het parket aangesteld. Die stelde vast dat er opzet in het spel was maar voorlopig is er nog geen spoor van de dader.

(MM - foto MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info