Brand in hobbygarage Oostrozebeke

Redactie KW

Op zaterdagavond is rond 18u30 is brand uitgebroken in de hobbygarage van Alex Vanhecke en Kimberly Criel in de Grotstraat naast de frituur ‘Frietje Stek’.

De eerste rookontwikkeling was opgemerkt door kerkganger Leon Vanluchene en meteen werd de brandweer van Meulebeke gealarmeerd. De brand ontwikkelde zich zeer vlug en de vlammen sloegen al vlug door het dak van de garage. De eigenaar Alex Vanhecke (foto) die niet aanwezig was toen de brand zich ontwikkelde, wist te vertellen dat de brand wellicht is ontstaan door de houtkachel die in de ruimte aanwezig was.

“Toen ik even vertrok was er nog wat vuur in de kachel maar niets liet vermoeden dat dit de oorzaak van de brand zou kunnen zijn. Er bevonden zich in de ruimte een zevental oldtimers Manta’s die ik in mijn vrije tijd probeer op te knappen. Eigenlijk ben ik geen garagist maar eerder een hobby mecanicien.” Gelukkig sloeg de brand niet over naar de woning van het jonge paar zodat de schade beperkt bleef tot wat materiële schade. Die schade was ook nog niet te overzien want door de grote rookontwikkeling kon er nog niet binnengegaan worden in het schuurtje. De brandweer van Meulebeke was vlug ter plaatse en kon voorkomen dat de brand zich verder ontwikkelde. Er hingen wel lange tijd donkere wolken boven het centrum van de Ginste zodat de brand van op een afstand merkbaar was.

(CLY – Foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier