Brand in garagecomplex in Mariakerke is aangestoken

Redactie KW

Vrijdagavond moest de brandweer van Oostende uitrukken voor een brand op de Nieuwpoortsesteenweg.

In een garagecomplex van een appartementsgebouw in de Nieuwpoortsesteenweg in Mariakerke was het beginnen branden. Een arts alarmeerde alle bewoners die aanwezig waren in het gebouw. Hij kreeg de hulp van een politieagent in burger die juist passeerde. Het was de eerste keer dat de wagen van de arts er geparkeerd stond. In totaal stonden er een zestal wagens in het complex.

Brand in garagecomplex in Mariakerke is aangestoken


Toen de brandweer er aankwam, was er een hevige rookontwikkeling. Ze hadden meer dan twee uur nodig om alles te blussen en moesten door watertekort hulp inroepen van het korps van Middelkerke. Er moest immers constant geblust worden met schuim omwille van de aanwezigheid van benzine en diesel. Het is al de derde keer dat er brand was in het gebouw. Niemand raakte gewond.

Aangestoken

De deskundige van het parket bevestigt dat het gaat om een opzettelijke brandstichting. In het garagecomplex zijn twee brandhaarden gevonden, die niet vlakbij elkaar lagen: één aan een auto, waarvan ook de achterruit zou zijn ingeslagen, de andere aan een bromfiets. De recherche en het parket hebben de lopende dossiers gebundeld. Er waren recent namelijk enkele kleine brandstichtingen. Er zijn gelijkenissen en dus is er een vermoeden dat het om dezelfde dader gaat. Voorlopig is van hem of haar nog geen spoor. Er is een onderzoek ingesteld.

(SJ-foto’s SJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier