Brand door vergeten pot op het vuur bij kinesist in Torhout

De brandweer diende een stuk uit de garagepoort te zagen om de brand in de woning te kunnen bestrijden. © Foto JS
Johan Sabbe

Een keukenbrand bij de bekende kinesist Marc Depuydt in de Oostendestraat in Torhout is vrijdag in de vooravond al bij al nog relatief goed afgelopen. De woning liep wel aanzienlijke rookschade op.

De 63-jarige bewoner was de verjaardag van een van zijn kleindochters gaan vieren, maar had per vergissing thuis een pot op het vuur laten staan. Gelukkig merkte buurman Nico Verleye van Eethuis De Verleyding een indringende geur op die vanuit de richting van het aanpalende huis van de kinesist kwam. De restaurantuitbater zag dat er rook in het pand hing en dat zijn buur niet thuis was. En dus verwittigde hij de brandweer.

Stuk uit garagepoort gezaagd om binnen te raken

Het Torhoutse brandweerkorps snelde ter plaatse en diende een stuk uit de garagepoort van de woning te zagen om binnen te raken. Dat lukte vlot en zo kon het vuur bestreden worden. Was buurman Nico niet alert geweest en de brandweer niet daadkrachtig, dan had de ramp veel omvangrijker kunnen zijn.

Marc Depuydt kwam ter plaatse de schade opmeten en zag dat die relatief meeviel. Een sterke geur, een dichte rook, maar gelukkig alleen brandschade in de directe omgeving van het fornuis. Sowieso wou Marc per se in zijn woonst overnachten, sterke geur of niet. Op de eerste plaats omdat hij zijn hondje niet in de steek wou laten.

De brandweer maakte de opengezaagde garagepoort voorlopig dicht met houten platen. De brand zorgde een tijdlang voor verkeershinder in de drukke Oostendestraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier