Brand bij Borra in Houthulst was geen kwaad opzet

Rechts de vernietigde loods met ingestort dak, pas bij daglicht is de ravage helemaal duidelijk. © AC
Redactie KW

Er werd een deskundige aangesteld maar ook hij is niet zeker over de concrete oorzaak van de brand. Zeker is dat er geen kwaad opzet in het spel was. Wellicht is het vuur ontstaan door een kortsluiting in een elektriciteitskast die naast een lakmachine stond.

Een loods van 400 m2 ging in de vlammen op. De buren merkten de brand het eerst op, toen sloegen de vlammen al door het dak. De eigenaars van het bedrijf waren op het moment van de brand op een feest.

Naast een hele voorraad hout werd ook een automatische lakmachine vernietigd. Buren en werknemers konden het wagenpark vrijwaren: ze brachten de bestelwagens naar een bijgelegen bedrijf. Ook de kantoorruimte werd ontruimd en zoveel mogelijk materiaal uit de andere loodsen werd ook ergens elders ondergebracht. De andere loodsen en de kantoorruimte konden gevrijwaard worden.

Brand bij Borra in Houthulst was geen kwaad opzet

De hele nacht bleef de brandweer ter plaatse en zondagmorgen was er een kleine heropflakkering van de brand. Het hout moest uit elkaar getrokken worden om degelijk te kunnen blussen. Er vielen geen gewonden maar de materiële schade is enorm.

(AC – foto’s AC/SSD/WSG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier