Brand bij AVL Metal Powders in Kortrijk nog niet geblust

05/05/17 om 21:08 - Bijgewerkt om 21:07

Vrijdag was de brand nog niet helemaal geblust, verwacht wordt dat dit tegen zaterdag of zondag wel het geval zal zijn.

Brand bij AVL Metal Powders in Kortrijk nog niet geblust

"De situatie wordt op de voet gevolgd, daarvoor wordt regelmatig de temperatuur gemeten", aldus persofficier Chris Deryckere van Fluvia. Vrijdagmorgen konden de bedrijfsactiviteiten volledig hervat worden, met uitzondering van de getroffen machine op de aluminiumafdeling waar de brand en explosie zich voordeed. Ondertussen is zowel het Parket als het bedrijf zelf een onderzoek gestart naar de precieze oorzaak van de brand.

Bij AVL Metal Powders worden metaalpoeders en metaalpigmenten geproduceerd. Er werken 49 mensen waarvan 35 arbeiders en 14 bedienden.

Toen het vuur opgemerkt werd, trad meteen het noodplan van de firma in werking, waardoor alle werknemers een tijdlang geëvacueerd werden.

Het vuur ontstond aan twee kleine silo's en een deel van de installatie. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf getroffen wordt door een brand. In 2013 was dit ook reeds het geval. Toen vatten een aantal tonnen gevuld met aluminiumpoeder vuur, waardoor het poeder wegstoof en op de naburige bomen zilver deed kleuren.

(NDZ)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!