Bouwvakker die bedolven raakte onder zware bouwplaat in Ingelmunster overleden

16/05/17 om 11:25 - Bijgewerkt op 19/05/17 om 08:20

De 37-jarige Bjorn Boone uit Lendelede is overleden aan de verwondingen die hij dinsdagochtend opliep bij een ongeval op een bouwwerf in Ingelmunster. De man viel een achttal meter naar beneden en raakte bedolven onder een drie ton zware betonplaat.

Bouwvakker die bedolven raakte onder zware bouwplaat in Ingelmunster overleden

De hulpdiensten werden door de noodcentrale eerst naar de Mandelstraat gestuurd, terwijl het ongeval in de Handelsstraat gebeurd was. (Foto FODI) © FODI

De feiten speelden zich dinsdag rond 9.30 uur af in de Handelsstraat in Ingelmunster, langs de oevers van het kanaal Roeselare-Leie. Op de voormalige terreinen van Desmaco werkt het Izegemse bouwbedrijf Romel er momenteel aan de residentie De Barge, in opdracht van ontwikkelaar Bordes. Op de site moeten twintig luxe-appartementen en dertig ondergrondse garages verschijnen.

Bjorn Boone was met enkele collega's aan het werk op de tweede verdieping van een gebouw toen een betongewelf plots instortte. Hij viel acht meter de diepte in en kreeg een betonplaat van drie ton op zich. De man lag op zijn buik en had een hoofdwonde. De hulpdiensten werden in eerste instantie opgeroepen naar de Mandelstraat in Ingelmunster, terwijl het de Handelsstraat was. Uiteindelijk waren ze toch snel ter plaatse en het slachtoffer kon snel gelokaliseerd worden. Bjorn Boone werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij donderdagnamiddag aan zijn verwondigen overleden is.

(PADI)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!