Botsing met drie voertuigen langs N36 in Kuurne

Redactie KW

Op de drukke expresweg N36 in Kuurne zijn maandagavond rond half zes drie voertuigen betrokken geraakt bij een zware botsing.

Enkele honderden meters van de rotonde met de Brugsesteenweg (N50) startte een Peugeot 206, die in de richting van Izegem reed, een inhaalmanoeuvre, maar dat liep fout. De wagen begon te tollen en kwam in de tegenovergestelde richting terecht. Daar raakte de Peugeot eerst de achterkant van de Citroën C4 van een man uit Beveren-Leie om daarna vol op de bestelwagen van een man uit Lichtervelde terecht te komen. De drie voertuigen liepen zware schade op en moesten getakeld worden.

De bestuurder van de Peugeot werd lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer moest er aan te pas komen om brokstukken op te ruimen en het wegdek schoon te maken. Door het ongeval bleef de rijstrook in de richting van Harelbeke ruim een uur afgesloten voor het verkeer. Dat kon op één van de twee rijstroken, bestemd voor voertuigen richting Izegem, terecht. Het zorgde voor heel wat verkeershinder tijdens de avondspits op de drukke gewestweg.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier