Boom valt op villa in Sint-Andries, gelukkig geen gewonden

Redactie KW

De Brugse brandweer had de hele dag de handen vol door de felle rukwinden.

Bart Decroos (51) uit de Doornstraat in Sint-Andries zat donderdagmiddag in zijn bureau toen hij plots een boom naar beneden zag komen. Het gevaarte doorboorde het dak van de villa. De badkamer, zolder, vestiaire en een slaapkamer raakten helemaal vernield. “Ik zag hem vallen en dan volgde een hels geluid”, vertelt Bart. “Het maakte echt enorm veel lawaai.”

De boom richtte heel wat schade aan in de woning. Het gezin kan er wel blijven wonen, maar moet de getroffen kamers wel mijden. Vandaag of morgen zal bekeken worden hoe de zware boom weggehaald kan worden. “Ze hebben vandaag al geprobeerd, maar die is te zwaar”, zegt Bart. “En het was ook al donker aan het worden. Hopelijk kunnen ze hem wel snel weghalen zodat we aan de wederopbouw kunnen beginnen.”

Bij de werken raakte een brandweerman gewond. Hij was bezig aan het dak toen de schouw verschoof. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht. De schouw moest nadien ook helemaal naar beneden gehaald worden. “De brandweer heeft hier heel goed werk geleverd”, zegt Bart. “Die mannen deden hun werk echt met toewijding. Op zo’n moment doet dat echt wel deugd.”

(TL – Foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier