Bomvolle kerk neemt afscheid van betreurde Nicola Deplaecie

Redactie KW

Zaterdagmorgen werd in een bomvolle Sint-Maartenskathedraal afscheid genomen van Nicola Deplaecie, de 17-jarige jongeman die vorige week vrijdag verongelukte.

Voor de kerk stonden meerdere quads opgesteld, getooid met bloemen, en ook een oude tractor, twee passies van Nicola. Het waren leerlingen van zijn klas die de bij de kist stonden tijdens de rouwgroet. De kist werd vervolgens naar voor gebracht, twee BMX-fietsers gingen voorop. Getuigenissen van een leraar van het VTI, een brief van zijn vader die door directeur Ligneel werd voorgelezen en het plaatsen van enkele persoonlijke zaken vooraan het altaar waren de stille getuigen van zijn passies. De aanwezigheid van de massa jonge mensen zal een steun zijn voor de ouders en familie in deze moeilijke dagen.

Enkele leden van Wheels Up en vrienden van Nicola kwamen samen op het skatepark.
Enkele leden van Wheels Up en vrienden van Nicola kwamen samen op het skatepark.© Foto EG

Leden Wheels Up komen samen

Yoran Kuypers, Mil Sinaeve, Milan Lobelle en Flor De Meulenaere maken deel uit van Wheels Up, de groep jongeren die houden van BMX-fietsen en van skateboarden. Ook de betreurde Nicola Deplaecie maakte deel uit van het groepje. “Er zijn meer leden dan ons viertal. Ze komen zowel uit Ieper als uit Poperinge”, vertelt Ieperling Yoran Kuypers. “Deze voormiddag zijn we allen naar de begrafenis van Nicola in de kathedraal geweest. Nu komen we aan het skatepark in de Leopold III-laan samen om het tragische overlijden van onze vriend Nicola een plaats te geven. Hij was ook een fervent BMX-er. We houden hier een sessie als aandenken aan Nicola. We lieten ook een 20-tal T-shirts bedrukken met de tekst ‘Ride for Nicola'”. Samen met andere leden van Wheels Up, een groepje BMX-fanaten uit de regio, sprak Yoran vaak met Nicola af om kunstjes te oefenen. “Vallen en weer opstaan, altijd maar weer, dat was het motto van Nicola. Zo zullen wij het deze namiddag ook doen”, aldus Yoran.

(EF/EG)

Lees ook: Ieperse jongeren herdenken verongelukte Nicola Deplaecie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier