Bisschop valt in grafkelder in Kuurne

De bisschop kon zelf uit de put klauteren. © LSi
Redactie KW

Op de begraafplaats in Kuurne is de Brugse bisschop Lode Aerts (58) in een open grafkelder gevallen. Hij hield er enkel een nat pak aan over en kon achteraf lachen met het voorval.

De bisschop was zaterdag aanwezig op de begrafenisplechtigheid van de plaatselijke diaken Rudy Raes (74). Na het afscheid vergezelde hij de familie naar de begraafplaats om er nog enkele gebeden te verzorgen. Bedoeling was om de kist daarna in de gegraven grafkelder te laten zakken, maar van dat plan werd afgezien toen bleek dat die gedeeltelijk onder water stond.

Om het gat wat aan het zicht te onttrekken, was er een groen zeil over gelegd. Na afloop sloeg Lode Aerts nog een babbeltje. Hij merkte de put niet op en dook plots door het groene zeil. “Ik zat de bisschop op te wachten in mijn wagen en zag alles gebeuren”, vertelt priester Luc Callewaert uit Kuurne. “Ik stapte snel uit om hulp te bieden, maar de bisschop kon zelf uit de put klauteren. Het zeil had zijn val gebroken. Hij hield er enkel een nat pak aan over. Bij mij thuis kon hij droge kledij aantrekken.”

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier