Bewoners van appartementsblok leven in angst door hardnekkige brandstichter

Redactie KW

Woensdagavond heeft het opnieuw gebrand in een appartement op de gelijkvloerse verdieping aan de Schepen Vercruyssestraat in Zwevegem. Volgens de buren is het duidelijk dat men het telkens op dezelfde bewoonster gemunt heeft.

Foto NSK

De bewoonster zat televisie te kijken toen ze plotseling een brandgeur opmerkte en ook het alarmsignaal van haar rookmelder afging. De vrouw stelde vast dat de gordijnen in haar slaapkamer vuur hadden gevat.

Opnieuw wordt gedacht aan brandstichting, want de jongste maanden werd al meermaals brand gesticht rond het bewuste appartementsblok. Zo werd begin juli al brand gesticht in de gang van het appartement. De brand kende toen een vreemde ontknoping omdat één van de broers zich gewapend met een mes had verscholen in het struikgewas. Deze persoon werd opgepakt en zou nu in een instelling verblijven. Ook zijn broer liet zich opnemen. Beiden zouden volgens de buren een drugsverleden hebben.

“De schrik zit er in”

Een tweede brandstichting, zonder veel schade aan de buitenzijde van het badkamerraam aan de zijkant van het appartement, volgde enkele dagen later. Twee weken terug werd gepoogd een tuinbank in brand te steken.

Na die vierde brandstichting zit de schrik er bij de buren goed in. “Er wonen hier vooral oudere mensen, het is dus duidelijk dat iedereen schrik heeft en niet meer rustig gaat slapen,” klinkt het. De buren hopen alvast dat de rust snel mag terugkeren. “Tot voor vier jaar was dit een heel rustige en stille buurt. Na de komst van de twee broers, was de rust verdwenen met de huidige problemen als gevolg.”

(NSK/GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier