Bewoner voorkomt volledige kelderbrand met poederblusser in Klerken

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

In de Esenstraat in Klerken brak dinsdagmiddag brand uit in de kelder van de oude pastorie. De huurder van het gebouw kon met behulp van de brandblusser uit zijn auto erger voorkomen.

Omstreeks 15.45 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een kelderbrand in de Esenstraat in het centrum van Klerken. In de kelder van de oude pastorie, die nu bewoond wordt door twee gezinnen met samen vijf kinderen, was brand ontstaan. “In de motor van de mazoutbrander is brand ontstaan”, zegt kapitein Gino Crombez van de Diksmuidse brandweer. “Gelukkig heeft de rookdetector in de kelder gewerkt. De bewoners waren op dat moment buiten om een sigaretje te roken. Toen ze weer naar binnen kwamen, hoorden ze het alarm. De bewoner heeft gelukkig alert gereageerd en de brand kunnen blussen met de poederblusser uit zijn auto. Zo zie je maar hoe belangrijk een rookdetector is. Zonder de snelle reactie van de bewoner hadden we wellicht te maken met een volledige kelderbrand.”

“Toen ik het rookalarm hoorde, ben ik meteen naar beneden gaan kijken en zag ik dat de mazoutbrander al volledig in vlammen stond”, zegt bewoner Sebastien Thuillier. “Gelukkig stond mijn auto vlakbij en kon ik snel met de brandblusser de vlammen blussen. De schade valt al bij al mee. Er is nogal wat rookschade en er hangt een kwalijke geur in huis. Ook de mazoutbrander is volledig kapot. Maar normaal gezien zouden we hier nog kunnen slapen vannacht.”

(TOGH – TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier