Bestuurster lichtgewond na botsing op kruispunt R8 in Kuurne

23/05/17 om 21:18 - Bijgewerkt op 24/05/17 om 07:21

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de garage Novabil in Kortrijk

Bestuurster lichtgewond na botsing op kruispunt R8 in Kuurne

Op het kruispunt van de R8 en de Brugsesteenweg kwam het dinsdagavond rond halfnegen tot een zware botsing tussen drie voertuigen. Een Skoda die de R8 volgde richting Harelbeke kwam er in botsing met een Kia die de Brugsesteenweg volgde en richting Kuurne reed. Ook een Renault die op de Brugsesteenweg reed richting Kortrijk, deelde in de brokken.

Bestuurster lichtgewond na botsing op kruispunt R8 in Kuurne

© KDS

De bestuurster van de Skoda raakte bij het ongeval lichtgewond, terwijl zowel de bestuurster van de Skoda en die van de Renault er met de schrik vanaf kwamen. Door de zware botsing op het kruispunt belandde de Skoda aan de overzijde van het kruispunt. Vooraleer de wagen tot stilstand kwam, maaide deze nog een verkeerslicht aan de andere kant van het kruispunt omver. Hierdoor waren de verkeerslichten op het kruispunt en die aan de overzijde defect. Na de vaststellingen door de autowegenpolitie kwam de brandweer nog met een tankwagen ter plaatse voor het reinigen van het wegdek, dat bezaaid lag met brokstukken en olie. Volgens getuigen zou de Skoda het rode verkeerslicht genegeerd hebben en ligt dit aan de basis van het ongeval.

(NDZ / KDS)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info