Bestuurder zwaargewond na hevige klap in Zwevegem

Na heel wat knipwerk kon de man na zo'n 45 minuten uit het voertuig geholpen worden. © GVA
Redactie KW

Het ongeval gebeurde zondagmorgen rond 10.30 uur langs de Kanaalweg.

Een oudere chauffeur wilde zondagmorgen de Kanaalweg, richting Zwevegem-Knokke opdraaien vanuit de Otegemstraat. Net toen het manoeuvre uitgevoerd was, werd hij achteraan aangereden door een andere personen wagen die reeds op de Kanaalweg reed.

De klap was bijzonder hevig. Het aangereden voertuig tolde rond zijn as en het aanrijdende voertuig kwam pas 100 meter verder tot stilstand.

Het aanrijdende voertuig kwam pas 100 meter verder tot stilstand.
Het aanrijdende voertuig kwam pas 100 meter verder tot stilstand.© GVA

Onmiddellijk werden twee ambulances, een MUG-team en de brandweer ter plaatse gestuurd. In het aanrijdende voertuig kwamen de twee inzittenden er met de schrik van af. Erger was het met de chauffeur van de aangereden auto.

“Gezien de impact van de klap en omdat de bestuurder klaagde over ferme rugpijn, dienden we heel omzichtig te werk te gaan om hem te bevrijden. In samenspraak met het MUG-team werd beslist hoe we de persoon uit het voertuig dienden te halen”, vertelt luitenant Vanneste van de Zwevegemse brandweerpost.

Na heel wat knipwerk kon men zo’n 45 minuten later de bestuurder uit het voertuig halen. Hij bleef de ganse tijd bij bewustzijn en verkeerde niet in levensgevaar.

De Kanaalweg werd lange tijd afgesloten, omdat ook het wegdek over langere afstand diende gereinigd te worden.

(GVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier