Bestuurder rijdt voetganger dood en pleegt vluchtmisdrijf in Ichtegem

© Johan Sabbe
Redactie KW

W.L., een 33-jarige Ichtegemnaar is dinsdagavond iets voor 22 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeval in de Arthur Coussensstraat in Ichtegem, niet ver van het autokeuringsstation.

Het ongeval gebeurde rond 21.30 uur in nog onduidelijke omstandigheden. Bewoners van een hoeve uit de buurt hoorden de harde klap en verwittigden de hulpdiensten. Die konden het slachtoffer helaas niet meer helpen.

Aanrijder pleegt vluchtmisdrijf

Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige moet de voetganger in het midden van de straat gewandeld hebben, waardoor het voertuig een aanrijding niet meer kon vermijden. Het slachtoffer werd opgeschept en stierf ter plaatse. De bestuurder van de wagen, S.V., een 33-jarige man uit Ichtegem, pleegde na het ongeval vluchtmisdrijf.

Auto terug naar plaats van ongeval gebracht

Omdat de nummerplaat van de wagen door de aanrijding ter plaatse was achtergebleven, kon de lokale politie Kouter de bestuurder vrij snel thuis aantreffen. De man legde een positieve ademtest af. Hij was volgens de meest recente berichtgeving van het parket van Brugge deze voormiddag geïntoxiceerd, maar niet dronken, zoals eerder werd vermeld. Hij mocht een nachtje in de cel doorbrengen maar werd deze voormiddag vrijgelaten. Hij zal niet voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen.

Zijn wagen, een witte Mini Cooper, werd getakeld en teruggebracht naar de plaats van het ongeval om de omstandigheden verder te onderzoeken. De Torhoutse brandweer was aanwezig om waar nodig assistentie te verlenen. De Arthur Coussensstraat was urenlang afgesloten voor alle verkeer.

(JS/DJ / foto’s JS/DJ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Torhout, van vrijdag 31 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier