Bestuurder richt ravage aan bij ongeval met vluchtmisdrijf in Brugge

Redactie KW

De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar een ongeval met vluchtmisdrijf zondagnacht in de Prins Leopoldstraat. Een onbekende reed daar drie wagens aan.

Eén voertuig is rijp voor de schroothoop. “We hoorden verschillende luide knallen. Eenmaal beneden was er niks meer te zien”, zucht de buurt.

De slachtoffers zitten met de handen in het haar. De bestuurder die zondagnacht een ravage aanrichtte aan drie voertuigen, liet amper sporen na. “Brokstukken waren er zo goed als niet terug te vinden. Vreemd, gelet op de schade”, zeggen buurtbewoners.

Het grootste slachtoffer is Kristel Wijshof (37). Haar Saab is volledig perte totale. Door de klap van de aanrijding plooiden haar beide zijwielen om én werd de volledige linkerflank ingedeukt. “Ik zag eerst de auto van mijn buurman”, zegt ze. “Ik vond het onmiddellijk erg voor hem. Maar toen zag ik de mijne. En die kreeg de zwaarste klap”, zegt Kristel. Een fikse tegenvaller voor de vrouw, die volop in de verbouwingen zit. “Dit betekent dat we een nieuwe wagen moeten kopen. De schade verhalen op de dader is geen mogelijkheid. Financieel een zware dobber”, zucht ze. Haar laatste hoop is nu gevestigd op camerabeelden uit de buurt. “Het ongeval gebeurde rond één uur ‘s nachts. Ik zou dan ook aan alle mensen met camera’s in de streek willen vragen om de beelden van zondagnacht rond dat tijdstip eens te bekijken”, aldus Kristel. Wie iets opmerkte of meer weet, kan terecht bij de lokale politie.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier