Bestuurder komt om het leven na klap tegen boom in Werken

Redactie KW

Langs de Steenstraat in Werken, een deelgemeente van Kortemark, is woensdagavond iets na 21 uur een man om het leven gekomen.


De bestuurder, de 47-jarige Marnik Bossu uit Kortemark, knalde met zijn auto tegen een boom in het stuk Steenstraat tussen het centrum van Werken en het Roggeveld, in de richting van Werken. De hulpdiensten kwamen ter plaatse om de man te reanimeren, maar tevergeefs.

De dienst slachtofferbejegening van de politiezone Polder bracht de ouders van de man op de hoogte, die op een kilometer van de plaats van het ongeval wonen.

Bestuurder komt om het leven na klap tegen boom in Werken


Het Brugs parket heeft intussen een verkeersdeskundige gestuurd naar de plaats van het ongeval. Volgens de deskundige reed het voertuig amper enkele kilometers sneller dan toegelaten was op die plek. De chauffeur maakte onverwacht een manoeuvre met zijn stuur naar links, waardoor hij tegen de boom reed. Of dat manoeuvre accidenteel of opzettelijk was, daarover spreken parket en deskundige zich niet uit. Er waren in elk geval geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.

(FJA/SJ/SVK/Foto’s Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier