Bestuurder dodelijk verkeersongeval Oostduinkerke geeft zichzelf aan

Redactie KW

In het wrak trof de politie zaterdagmorgen enkel de overleden passagier aan. De bestuurder had de benen genomen. Hij gaf zichzelf zaterdagmiddag aan bij de politie in Duinkerke.

Zaterdagmorgen trof een bestuurder een autowrak aan ter hoogte van Oostduinkerke op de E40 richting Frankrijk. Het wrak lag in een sloot naast de autoweg.

Alleen passagier in wrak

In de wagen zat een mannelijke passagier die ter plaatse was overleden. Even werd gedacht dat het om een vrouw ging. De bestuurder was spoorloos. Duikers en hulpdiensten doorzochten de gracht en de omgeving van het ongeval. Rond 9 uur werd er nog niemand gevonden.

Men dacht dat de bestuurder misschien onder het wrak lag. Toen de wagen werd getakeld, bleek dat ook niet het geval. Hulpdiensten, duikers en brandweer zochten nog lange tijd in de omgeving naar de bestuurder. In de omgeving werden bloedsporen gevonden.

Bestuurder stapt naar politie

De bestuurder had dus de benen genomen, maar gaf zich zaterdagmiddag aan bij de politie in het Franse Duinkerke. Uit de eerste verklaring van de man blijkt dat het ongeval zou gebeurd zijn omstreeks 2u45 in de nacht van vrijdag op zaterdag. De wagen raakte van de weg af en kwam in de gracht terecht ter hoogte van Booitshoeke, Oostduinkerke.

Beide mannen zouden van die regio afkomstig zijn, al kon het parket dat nog niet bevestigen. Wat de oorzaak was van het ongeval, moet nog blijken uit het onderzoek van de verkeersdeskundige.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier