Bestuurder die onder invloed Aston Martin in de prak reed, riskeert rijverbod en fikse boete

12/10/16 om 12:58 - Bijgewerkt om 12:56

Het zware verkeersongeval gebeurde op 4 oktober 2015 in Sint-Andries.

Bestuurder die onder invloed Aston Martin in de prak reed, riskeert rijverbod en fikse boete

In een flauwe bocht in de Doornstraat in Sint-Andries, op een boogscheut van het Jan Breydelstadion, verloor de nu 33-jarige Broes D. uit Varsenare de controle over zijn voertuig. De peperdure wagen raakte van de weg en ramde een Audi A6 alvorens in een voortuin tot stilstand te komen. De Aston Martin V8 van minstens 120.000 euro was rijp voor de schroothoop. Broes D. en zijn passagier liepen zware verwondingen op en werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de eerste vaststellingen ter plaatse lag overdreven snelheid aan de basis van het ongeval. Door de klap tegen een elektriciteitspaal was ook de straatverlichting in de buurt enige tijd defect.

Het ongeval kwam woensdagochtend voor de Brugse politierechtbank. Broes D. moest zich verantwoorden voor de aanrijding waarbij hij volgens een bloedproef 2 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn advocaat betwistte de dronkenschap en vroeg de vrijspraak voor de betichting. "Mijn cliënt zat gekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Nadien besliste een arts dat hij zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moest voor een operatie. Tijd voor een ademtest was er toen niet", zegt zijn advocaat Sander Vanhulle. "Eenmaal in het ziekenhuis heeft de politie zonder toestemming van mijn cliënt een bloedproef laten afnemen. Nochtans bevestigden verschillende getuigen dat Broes nog aanspreekbaar was. Waarom vroegen ze dan geen toestemming? De bloedproef gebeurde ook op het moment dat er al medicatie was toegediend voor de narcose. Ik vraag me af of ook dat geen invloed heeft gehad op de uitslag van het bloedonderzoek." De politierechter wees op het feit dat de focus op dat moment op de medische verzorging de patiënt lag en vroeg het gezond verstand te laten zegevieren.

"Mijn cliënt heeft het na het ongeval heel moeilijk gehad. De belangrijkste reden van het ongeval was het feit dat hij het niet gewoon was met die wagen te rijden", aldus zijn advocaat. Het was niet de eerste keer dat D. voor de politierechter moest verschijnen. In 2012 werd hij al veroordeeld voor alcohol achter het stuur. De rechter doet uitspraak op 19 oktober.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!