Bestelwagen brandt uit in hangar in Merkem

Redactie KW

In een hangar van het bedrijf Inotec in de Stationsstraat in Merkem is een bestelwagen uitgebrand.

Een bestelwagen ging volledig in vlammen op, maar de hangar kon gevrijwaard worden. (Foto TOGH)

De brandweer van Houthulst kreeg om 16.42 uur een oproep van een brand in een gebouw in de Stationsstraat in Merkem. Het bleek te gaan om het bedrijf Inotec, vlak naast het bekende restaurant De Kippe. “Toen we aankwamen zagen we dat een lichte vrachtwagen binnen in de hangar aan het branden was”, zegt beroeps-onderluitenant Bruno Denys van de brandweer van Houthulst. “Waarom de bestelwagen aan het branden was of hoe de brand is ontstaan, weet ik niet. Omdat de hitte in de hangar zodanig groot was en we de vuurhaard niet meteen konden bereiken, hebben we uit voorzorg versterking gevraagd van de brandweer van Langemark.”

Bestelwagen brandt uit in hangar in Merkem

Het bedrijf ligt net naast het bekende restaurant De Kippe. (Foto TOGH)

Wegens de hevige rookontwikkeling werd de Stationsstraat een tijd afgezet door de politie. “In een half uur tijd kregen we de brand onder controle. Er is ook veel rookschade in de hangar, maar we hebben toch erger kunnen voorkomen. Het heeft niet veel gescheeld of ook het gebouw zelf stond in brand.”

Inotec is een bedrijf dat producten op maat maakt in inox, onder andere skaterampen. De bestelwagen die in brand vloog, was geen bestelwagen van het bedrijf zelf, maar van een ander bedrijf dat er werken aan het uitvoeren was.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier