Beschonken bestuurder veroorzaakte twee ongevallen op 8 minuten tijd

Redactie KW

De man uit Oostende reed rond met 2,44 promille alcohol in zijn bloed.

Patrick P. (54) uit Oostende slaagde er in oktober vorig jaar in om twee ongevallen in acht minuten tijd te veroorzaken. Dat deed hij met maar liefst 2,44 promille alcohol in zijn bloed. Hij moest zich daar dinsdagmorgen in de Brugse politierechtbank voor verantwoorden.

De Oostendenaar reed in de Nieuwstraat in Bredene eerst een geparkeerde wagen aan. Hij vluchtte weg, maar acht minuten later veroorzaakte hij in de Prinses Elisabethlaan een kleine kettingbotsing toen hij op een voorligger inreed. Daarbij viel één lichtgewonde. “Maar die was al gewond”, verklaarde hij in de politierechtbank. “Dat ongeval was al gebeurd en ik ben er inderdaad nog tegenaan gereden. Maar die mensen spanden nadien allemaal samen om mij de schuld te geven.”

Een nogal ongeloofwaardige uitleg, vond de rechter. Temeer omdat de man in 2005 en 2010 al eens veroordeeld werd voor rijden onder invloed. De politierechter toonde dan ook maar weinig medelijden. Hij veroordeelde P.P. tot een boete van in totaal 3.600 euro en een rijverbod van negen maanden. Als hij zijn rijbewijs nog terug wil krijgen zal hij moeten slagen voor medische, psychologische, theoretische en praktische proeven.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier