Berging van trein in Pittem verloopt moeizaam

© BELGA
Redactie KW

De berging van de trein die woensdag in aanrijding kwam met een bus van De Lijn verloopt moeizaam.

Dat zegt Frédéric Petit van spoorwegnetbeheerder Infrabel donderdag. Verwacht wordt dat het spoor – zoals eerder aangekondigd – maandag pas opnieuw in gebruik zal kunnen worden genomen. “De berging van de trein is de grootste moeilijkheid. De wielassen van drie rijtuigen waren door het ongeval naast het spoor terechtgekomen en het was zeer moeilijk om die daar terug op te krijgen. Dat is nog maar net gelukt”, aldus Petit.

De zes rijtuigen worden nu met behulp van een hulplocomotief aan een snelheid van 5 km/uur overgebracht van Pittem naar Lichtervelde, een afstand van 13 km. Van daaruit gaat de trein naar Brugge.

Herstellingen over afstand van 300 meter

Donderdag in de loop van de dag werd de overweg zelf hersteld: paal, lichten, slagbomen en seinkot. Ook het stuk waar de tank van de bus had gelekt op de sporen werd uitgegraven om de bedding te reinigen. Vrijdagochtend, als de trein weggetakeld is, kunnen dan de herstellingswerken aan de sporen zelf starten. De dwarsliggers en de bovenleiding zullen worden hersteld over een afstand van ongeveer 300 meter. De prognose is voorlopig dat die pas op maandag opnieuw in gebruik zullen kunnen genomen worden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier