Berghok op kerkhof Stuiverstraat volledig uitgebrand

28/08/16 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:54

Op het kerkhof in de Stuiverstraat brandde in de nacht van zaterdag op zondag het materiaalhok van de kerkhofopzichters uit. Na een seintje van een omwonende kwam een ploeg van de Oostendse brandweer omstreeks 02.00 uur ter plaatse om de vlammen te bestrijden. Het materiaalhok brandde volledig uit.

Berghok op kerkhof Stuiverstraat volledig uitgebrand

Zondagnamiddag omstreeks 14 uur ontving de brandweer nogmaals een telefoontje van omwonenden omdat er voortdurende rook uit het dak van het materiaalhok kwam. Uit vrees dat de brand weer zou opflakkeren kwam de brandweer nogmaals met twee wagens naar het kerkhof. Uiteindelijk bleek het loos alarm te zijn.

Berghok op kerkhof Stuiverstraat volledig uitgebrand

"Er is nog wat rookontwikkeling onder het betonnen dak, niets ergs evenwel. De warmtemeter duidt slechts 45°C aan, terwijl ook de roofing niet echt warm heeft. Een aannemer zal morgen het dak verder moeten openbreken om de rookontwikkeling volledig te stoppen. We vermoeden dat de brand accidenteel is ontstaan want onze nachtploeg heeft de deur moeten instampen om de brand te kunnen blussen. Er was dus zeker niemand binnen die aan de basis van de brand zou kunnen liggen", vertelt sergeant Vanslembrouck die met zijn mannen zondagnamiddag ter plaatse kwam.

(Johan)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!