Beloftevolle KVO-speler en vriendin zwaargewond na weekendongeval

De paaltjes die auto's de toegang tot het jaagpad normaal verhinderen, stonden er niet. © DJ
Redactie KW

KVO-belofte Jochen Hollebeke (18) en Bo Deseintebein (21) zijn zaterdagavond bij een verkeersongeval langs de Bourgognevaart zwaargewond geraakt. Hun wagen knalde tegen een boom langs het jaagpad. Bo vecht nog voor haar leven.

Het ongeval gebeurde rond 21uur. Aanvankelijk was de locatie niet meteen duidelijk. De hulpdiensten kregen een oproep voor een verkeersongeval met geknelde langs de Nieuwlandstraat in Gistel. Maar in werkelijkheid gebeurde het ongeval wat verderop, langs de Bourgognevaart op het jaagpad in Westkerke.

Kritieke toestand

Bo Deseintebein (21) reed er samen met Jochen Hollebeke (18) in haar Ford Ka. Vermoedelijk is ze plots van de weg afgeraakt in de berm, en trok ze haar stuur over. Door het manoeuvre knalde de wagen tegen een boom. Bestuurster en passagier zaten gekneld in het voertuig en moesten bevrijd worden door de brandweer van Gistel. Ze werden in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Jochen Hollebeke liep meerdere breuken in het gezicht op, maar was gisteren niet meer in levensgevaar.

Jochen is een beloftevolle keeper bij de B-kern van KV Oostende. Zijn familie wenste niet te reageren op het ongeval. “Omdat we ons willen focussen op het herstel“, klonk het. Bo Deseintebein, dochter van Gistels gemeenteraadslid en ex-schepen Katrien Van Lerberghe (Open VLD), was er erger aan toe. Zij vocht gisterenavond nog steeds voor het leven. “Mijn allerliefste Bootje, iedereen is er voor je, we hebben zoveel steun aan elkaar, hopelijk kan jij die vele steun voelen, zodat je verder blijft vechten”, schreef mama Katrien op Facebook.

Smal jaagpad

Het parket stuurde geen deskundige ter plaatse. De politie onderzocht de precieze omstandigheden van het ongeval. Naar verluidt kwamen Bo en Jochen van een privé-feest in de buurt. Waarom ze op het jaagpad beland zijn is niet duidelijk. “Het jaagpad is enkel toegankelijk voor fietsers en wandelaars. Het staat aangeduid dat verkeer er verboden is, uitgezonderd voor plaatselijke landbouwvoertuigen”, duidt burgemeester van Oudenburg Ignace Dereeper. “De weg is amper twee meter breed. Mogelijk is de bestuurster even verstrooid geweest en zo naast de tarmac een tiental centimeters lager in de berm terechtkomen. Vermoedelijk trok ze haar stuur over om te voorkomen dat de wagen in de vaart terechtkwam”.

Normaal verhinderen paaltjes dat auto’s op het jaagpad kunnen rijden, maar die paaltjes stonden er niet. “De plaatselijke landbouwvoertuigen kunnen de paaltjes weghalen, maar moeten ze ook terugzetten. Dat is blijkbaar niet gebeurd”. (DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier