Bejaarde vrouw zakt in Boezinge door grond in eigen tuin

Redactie KW

Bernice Devos (78) was op vrijdag 17 oktober haar gras aan het afrijden, toen ze plots wegzakte. Ze kon nog net haar armen zetten, waardoor ze niet helemaal in de put van drie meter diep viel. Na tien minuten klauteren kon ze zich uit de put hijsen. Aan de basis van het vreemde incident zouden eerdere werkzaamheden liggen.

Op vrijdagavond 17 oktober maaide Bernice Devos het gras in haar voortuin aan de Diksmuidseweg in Boezinge. Toen ze over een lichte verzakking reed, zakte ze plots in de grond. Bernice kon zich nog net tegenhouden door haar onderarmen te zetten op het gras rond de put. “Anders kon ik dit nu niet meer navertellen”, zegt ze. Ze bengelde boven een put van ongeveer drie meter diep. Op de bodem bevond zich minstens een meter water. Om hulp roepen had geen zin. “Mijn grasmaaier maakte veel lawaai en niemand kon mij zien door de haag en het struikgewas.” Na enige tijd kon Bernice zichzelf uit de put bevrijden. “Gelukkig was het droog en had ik mijn sportschoenen aan. Nadat ik eruit was gekropen, bleef ik een tiental minuten uitgeteld liggen.” Daarna ging ze haar huis binnen om te bekomen. “Ik was volledig in shock en kon twee nachten niet slapen.”

Bernice trok naar de dokter. “Mijn nek, schouderbladen en knieën doen pijn”, zegt ze. “Ik moet elke dag drie keer pijnstillers nemen. Fietsen zal ik een tijdje niet meer kunnen doen. Zaterdag zijn enkele familieleden en de verzekeringsmaatschappij een kijkje komen nemen. Ze namen foto’s en onderzochten het gat. Twee meter naast het gat merkte men een tweede lichte verzakking op. Met een riek heeft men een leiding ontdekt op twee meter diepte.”

(TP-foto FB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier