Bejaarde bewoonster op het nippertje gered uit een zware brand in Heule

Brand in een achtergebouw © NBZ
Redactie KW

Vrijdagavond brak omstreeks 18 uur een zware brand uit in het bijgebouw achteraan een rijwoning langs de Sint-Katharinastraat in de Heulse wijk Sint-Katharina

Twee buurtbewoners konden de vrouw uit de brandende woning halen en in veiligheid brengen. “We wonen op een boogscheut van hier en gingen om frietjes bij frituur de Koevoet iets verderop in de straat. Toen al roken we een brandgeur, maar gezien het warme weer, gingen we ervan uit dat iemand uit de buurt aan het barbecuen was. Toen we even later terugkeerden, was die brandgeur veel erger geworden en gingen we op zoek naar de brandhaard. Toen we achteraan de woning kwamen, merkten we het vuur in het bijgebouw op. Het brandde hevig, want de ruiten begonnen te barsten van de hitte. Via de openstaande achterdeur ben ik de woning binnengegaan om de bejaarde bewoonster te zoeken. Mijn echtgenote bleef ondertussen aan de achterdeur wachten. Vrij snel kon ik de vrouw lokaliseren en naar buiten brengen. Ze raakte verbrand aan de armen en bevangen door de rook”, getuigt het koppel.

Het koppel, A.V. en K.V.L. dat de bejaarde kon redden
Het koppel, A.V. en K.V.L. dat de bejaarde kon redden© NBZ

De brandweer had het vuur pas na enige tijd onder controle, maar moest nog geruime tijd nablussen. Het bijgebouw werd door de brand volledig vernield, de woning zelf kon gevrijwaard worden. Over de precieze oorzaak van de brand is momenteel geen duidelijkheid. Gedurende de bluswerken was de was de dorpskom volledig afgesloten. Heel wat kijklustigen volgden de bluswerkzaamheden.

https://www.youtube.com/watch?v=eZ6TsVJUa68

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier