Bejaard koppel uit Middelkerke vrijgesproken voor dodelijk ongeval Amy-Love uit Gistel

Op maandag 11 april 2016 zat Amy-Love Dewilde met vriendinnen een broodje te eten op de markt in Gistel toen ze werd aangereden. © a-DJ
Redactie KW

Een 81-jarige dementerende bejaarde vrouw en haar 83-jarige echtgenoot uit Middelkerke zijn in de politierechtbank in Brugge over de hele lijn vrijgesproken voor het ongeval waarbij de 16-jarige Amy-Love Dewilde om het leven kwam.

Volgens politierechter Peter Vandamme staat het niet vast of de vrouw geestesbekwaam was op het moment van de feiten. Hij sprak ze daarom vrij op basis van twijfel. Haar echtgenoot G.V. maakte volgens de politierechter geen enkele fout toen hij zijn dementerende vrouw achterliet in de geparkeerde wagen terwijl hij een broodje ging halen. “Hij kon niet voorzien en moest ook niet voorzien dat zij de sleutels van de wagen foutief zou manipuleren. Volgens de gerechtspsychiater was mevrouw in staat om de knoppen in de auto correct te bedienen. Hij kon niet voorzien en hoefde ook niet te voorzien dat zijn echtgenote daar plotseling niet meer toe in staat zou zijn.”

Beroep?

Op maandag 11 april 2016 zat Amy-Love Dewilde met vriendinnen een broodje te eten op de markt in Gistel. Het meisje zat op de grond toen ze werd aangereden door een geparkeerde wagen, waardoor ze gekneld raakte tussen de auto en het bankje. Het meisje raakte zwaargewond en overleed nog dezelfde dag. In de wagen zat een dementerende vrouw uit Middelkerke. Op een bepaald moment manipuleerde ze de contactsleutel waardoor de wagen vooruitschoot. De moeder van Amy-Love daagde het koppel voor de politierechtbank. Door de vrijspraak moet ze opdraaien voor de gerechtskosten. Haar advocaat Johan Platteau reageert verontwaardigd op de uitspraak. “Als je weet dat je vrouw dement is, laat je haar niet alleen achter in de wagen. Ik zal met mijn cliënte overleggen over een eventueel beroep.”

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier