Bejaard koppel overlijdt op zelfde moment in Koolskamp

23/11/16 om 18:50 - Bijgewerkt om 18:59

Een bejaard echtpaar van 87 en 90 jaar oud is dood aangetroffen in hun woning langs de Tieltsestraat in de Ardooise deelgemeente Koolskamp.

Bejaard koppel overlijdt op zelfde moment in Koolskamp

De wetsdokter van het parket deed woensdag in de vooravond de nodige vaststellingen. © Foto Nele

De 90-jarige man Carlos D.M. werd levenloos in de tuin aangetroffen. Even later werd ook diens echtgenote Madeleine V. (87) in de woning gevonden.

"Het gaat wel degelijk om een natuurlijk of accidenteel overlijden", aldus Fien Maddens van het parket West-Vlaanderen, afdeling Brugge. "Er is een wetsdokter en een afstappingsteam ter plaatse gekomen, maar die vonden geen sporen van geweld. We sluiten dus kwaad opzet of een familiedrama uit. Mensen die het koppel kwamen bezoeken, ontdekten deze jammerlijke gebeurtenis."

Teruggetrokken

Het echtpaar woonde al jaren langs de Tieltsestraat, maar leidde een eerder teruggetrokken bestaan. "We zagen hen amper", aldus een buur van het koppel. Ook burgemeester Karlos Callens kende het koppel amper. "Af en toe zagen we de man inkopen doen, maar daar hield het ook bij op." Het echtpaar had geen kinderen.

Naar verluidt was de man een hartpatiënt en was zijn echtgenote bedlegerig. "We voeren nog verder onderzoek naar de doodsoorzaak, maar het is goed mogelijk dat de man onwel is geworden en dat zijn vrouw hem daarna heeft willen helpen. Daarbij heeft ze dan waarschijnlijk een dodelijke val gemaakt."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!