Barbecuebrandje in Lendelede

Redactie KW

In het rijhuisje van Sven Vanderbeken in de Winkelsestraat in Lendelede is op woensdagmorgen rond 8.30 uur rookontwikkeling gesignaleerd door de buren aan de achterkant van de woning.

Gezien de rolluiken nog dicht waren, vermoedden de buren dat de bewoner nog te slapen lag, maar hij was niet thuis zodat de brandweer de voordeur moesten forceren om binnen te geraken. Gelukkig was er niet veel aan de hand. Brandweer commandant Goemaere wist te vertellen dat het ging om een onschuldig brandje zonder enig gevaar. Op het terras van de woning achteraan stond een haardvuur waarin de avond voordien een barbecue was aangestoken. Een houten plaat die er achteraan tegen stond moet het te heet gekregen hebben en zorgde voor een rookontwikkeling.

De buren hadden rook van onder het afdak zien komen en verwittigden de brandweer die vlug ter plaatse was. Gelukkig bleef alles bij wat rookontwikkeling en was er verder geen schade in en rond de woning. Een opgeluchte bewoner Sven bevestigde dat het om een bescheiden barbecuebrandje ging zonder veel erg. Wel werd de Winkelsestraat voor een uurtje afgesloten voor alle verkeer.

(CLY – Foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier