Autodief overleden na bizar ongeval op E40 in Oostkamp

De Marokkaan raakte zwaargewond. © JVM
Redactie KW

Een 25-jarige Marokkaan is in het ziekenhuis overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een zwaar ongeval op de E40 in Oostkamp. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De man probeerde na een autodiefstal de snelweg te voet over te steken.

Zondag in de loop van de namiddag had de verdachte in Bredene de autosleutels ontfutseld van een vrouw. Toen de politie hem later op de E40 opmerkte, werd hij aangemaand om een motard te volgen naar het politiebureau in Jabbeke. Daar reed de Marokkaan toch terug de snelweg richting Brussel op, waarna een achtervolging ontstond.

De achtervolging duurde niet lang, want omstreeks 18 uur stond ter hoogte van Oostkamp al een file. De verdachte besloot de gestolen wagen achter te laten en probeerde te voet de snelweg richting kust over te steken. Op dat moment werd hij gegrepen door het voertuig van een Brit.

De jonge Marokkaan werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar is hij maandag aan zijn verwondingen bezweken.

(JVM/MF/Belga – video JVM)

https://www.youtube.com/watch?v=c1GIyCCn_6M

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier